duminică, 7 septembrie 2014

Mistere  2.0


Blogurile mele: 



Mimetismul extrem din lumea animalelor pledeaza pt. un alt tip de intelegere a lucrurilor, in timp ce oamenii de stiinta sunt evazivi cu privire la acest aspect chiar mistici, articolele iehoviste din revistele americane "Watch Tower" prezinta mai mult, dar si ele cad in extrema cealalta, intr-un fel de extaz mistic bine argumentat de altfel.

Eu cred ca lucrurile sunt undeva la mijloc, am impresia ca noi oamenii vedem lucrurile putin deformat avand impresia ca suntem absolut superiori celorlalte forme de viata, iar ele sunt absolut inferioare intelectual capacitatilor omenesti.

Faptic lucrurile stau putin diferit, de exemplu o sepie proceseaza instantaneu un peisaj mimetic ceea ce omului ii este aproape imposibil si doar daca ne gandim la o reproducere mentala de mare fidelitate sau la un desen aproximativ.
Modelul evolutiv lamarkist este departe de a fi fost depasit, realitatea de fapt il probeaza la orice pas.

Creierul lamantinului "vaca de mare", o ruda indepartata a delfinilor si focilor este net inferior in aspect cu orice creier evoluat, este similar mai degraba cu creierul pasarilor si al iepurilor sau rozatoarelor, dar cu toate acestea lamantinul are capacitati intelectuale similare delfinilor si leilor de mare, la fel papagalul de Noua Zeelanda, corbii, multe pasari, insecte, s.a.m.d

Inferioritatea aparenta a insectelor bunaoara este data de impresia lasata de ele noua oamenilor, dar realitatea studiata atent (etologia), ne dezvaluie o lume cu totul noua, se pare ca insectele traiesc in timpul lor subiectiv mult mai mult decat oamenii, probabil varste de sute de ani din perspectiva lor, jumatate din viata acestora ori chiar mai bine traiesc in stadiu larvar sau de vierme.
Asadar atunci cand avem impresia ca am prins o musca aceasta este deja deosebit de varstnica in raport cu noi, putem spune ca am prins-o deoarece se gasea in ultimul stadiu al existentei sale, atunci ne punem fireasca intrebare:"-Cat de superiori suntem noi oamenii celorlalte vietati?" sau mai degraba"-Cat de deosebiti suntem"?


unmaned centauri dream probe -AVATARA
 















































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu